Eftersom vi är huvudsponsor till Tempocupen 2022 (www.tempocupen.se)
vill vi som står bakom Crabbet Arabians Of Sweden (www.crabbet.se)  presentera oss.

Men först, vad är en Crabbetarab, eller som man också säger en arab med Crabbet-linjer?
En Crabbetarab är ett arabiskt fullblod som i alla led härstammar från araber som verkat på det världsberömda stuteriet Crabbet Park Stud i England.
Stuteriet grundades på 1800-talet av Lady and Lord Blunt som reste runt och köpte upp de bästa arabhästar de kunde hitta från beduinerna.
Crabbetaraber är vänliga och kända för sin höga ridbarhet, de har bra ben och rörelser och är hållbara och lågpulsade.
Många av världens bästa distanshästar har en hög procent Crabbetblod i stammen, av våra svenska distanshästar kan nämnas Golden Question, Ganzir och Min Pontijack. Vi som står bakom Crabbet Arabians Of Sweden (www.crabbet.se) är:
Ingela Brinkefeldt/ArabHästHagen (www.arabhasthagen.se) har ridit distans sedan 80-talet och fött upp araber nästan lika länge.
På Hvilstens Gård i Gottröra driver Ingela förutom avel ett inackorderingsstall och hon jobbar som Equiterapeut.
Ingela brinner för att föda upp vackra, vänliga araber med hög ridbarhet - vilket summerar vad en Crabbetarab är!
Anne Karlsson/Gimmick Arabians
(www.gimmickarabians.se), hennes första ponny född 1975 hade Crabbethingsten Ghazal som pappa så när hon fick chansen att köpa den 1-åriga Crabbethingsten Gimmick e. Ghazal tvekade hon inte en sekund.
Där föddes hennes intresse för arabiska fullblod med Crabbetlinjer, Gimmick var Annes bästa vän i 25 år och även den bästa ridhästen och avelshingsten. Ingela & Anne drev unghästfinalerna i distansritt tillsammans med Eva Borg under många år, så ni förstår nog vårt stora intresse för att varsamt ta fram hållbara & framgångsrika distanshästar. De hingstar vi erbjuder fri betäckning med är:
Dandini,
född 2014. En brun hingst uppfödd av Anne Brown / Gadebrook Stud i England. Vi köpte honom gemensamt i maj 2021 från England, men han har stått i Spanien i några år dessförinnan. Dandini utbildas i dressyr av Tanja Willyard / Kreativ Hästträning. Dandinis pappa är Marbon Masadi född i England, men ägs nu av Esther Nietzert i Tyskland. Dandinis mamma är Palma Benay, född i Australien, men ägs nu av Anne Brown / Gadebrook Stud i England. Dandinis morfar är Pevensy Safari, som ägs av Gail Rooney / Danjera Arabians i Australien. Dandini har avkommor i både England och Spanien som matchas för distansritt.
Indian Crush
född 2011. En fuxhingst uppfödd av Anne Karlsson / Gimmick Arabians, men ägs nu av Ingela Brinkefeldt / ArabHästHagen. Indian Crush’s pappa är Indian Shimad som är uppfödd av Rosemary och Elizabeth Archer i England, Rosemary har arbetat på Crabbet Stud och även skrivit böcker om stuteriet. Cinnamon Lady e. Gimmick är mamma till Indian Crush, hon är uppfödd av Anne Karlsson / Gimmick Arabians. Indian Crush kvalade till Unghästfinalen i distansritt som 5-åring och gick godkänt på själva finalen. Han har hittills 9 avkommor, de äldsta födda 2018, alla har mycket trevligt psyke och är vackra.
Vad innebär priset ”en fri betäckning”?

Som vinnare kan man välja vilken av hingstarna man vill betäcka med. Värdet på betäckningen (språngavgiften) är c:a 6000 kronor. Om man inte vill eller har möjlighet att använda betäckningen själv är det tillåtet att sälja eller ge bort den till någon annan. Men du måste meddela Ingela/Anne om vem som fått överta betäckningen och skriva under till vem du överlåter den till på presentkortet.
Vad tillkommer?
När man lämnar ett sto för betäckning betalar man en inackorderingsavgift i samband med att man hämtar stoet. I priset ingår inte eventuella veterinäravgifter (direktfakturering till hästägaren) eller levande-föl-avgift (som betalas senast vid 9 dygn efter att fölet har fötts och den avgiften är lika stor som språngavgiften, alltså 6000 kr).
Hur går det till att lösa in sitt pris?
Man kontaktar Ingela (eller Anne) och ”bokar” sitt pris. Det innebär att man ringer och säger när man vill komma med sitt sto för att få henne betäckt.
Hingstarna står för betäckning på ArabHästHagen i Gottröra, Rimbo. Kontakta Ingela eller Anne för mer information.
Ingela Brinkefeldt / ArabHästHagen: www.arabhasthagen.se
mobil 070-359 22 86, e-mail arabhasthagen@gmail.com
Anne Karlsson / Gimmick Arabians: www.gimmickarabians.se
mobil 070-223 49 40, e-mail anne@gimmickarabians.se
Läs gärna mer på vår hemsida för att lära er mer om Crabbetaraber:
Crabbet Arabians Of Sweden www.crabbet.se